Asociatia Romana de Hemofilie

ARH este singura organizatie de hemofilie din Romania, membra a Federatiei Internationale si a Consortiului European de Hemofilie

Ajută cu 2 %

ASOCIATIA ROMANA DE HEMOFILIE

Poti dona 2% din impozitul pe venit si ai satisfactia ca macar o parte din acest impozit pe 2013 va ajunge acolo unde îti doresti. Potrivit Codului Fiscal – Legea 571/2003, art. 90, alin. 2, modificata si completata prin O.U.G. nr. 138/2004, art.57, alin.4, orice salariat poate dispune statului sa orienteze 2% din impozitul pe venitul anual, catre organizatii nonguvernamentale.

Astfel, se creeaza o modalitate prin care tu poti decide felul in care sunt cheltuiti 2% din impozitul datorat pe venit, directionand aceasta suma catre o organizatie nonguvernamentala.

Practic, tu ii spui statului cum vrei sa fie cheltuita o parte din impozitul tau.

NU PLATESTI NIMIC IN PLUS!

Din impozitul pe venit pe anul 2013- pe care oricum il platesti statului – poti cere organului fiscal (doar completand formularul 230) sa dirijeze 2% din impozitul tau pentru a sponsoriza „Asociatia Romana de Hemofilie”.

CE AI DE FACUT?

  Depune formularul completat la ghiseul Administratiei Financiare de la locul de domiciliu sau trimite-l acesteia prin posta pana la 15 mai 2014.

Click aici pentru descarcarea formularului.

 

Tratamentul substitutiv al Hemofiliei


Tratament1

            Cand vorbim despre tratamentul substitutiv ne referim la tratamentul care aduce in organism factorul de coagulare care lipseste.

            Hemofilia se trateaza cu ajutorul concentratului de F VIII sau IX, adaptat tipului de hemofilie.

Diagnosticul Hemofiliei si al bolii Von Willebrand

 

            Hemofilia se suspicioneaza in fata unui pacient de sex masculin, cu sau fara antecedente familiale semnificative, care prezinta:

  • sangerare exteriorizata, fara tendinta spontana de oprire sau
  • hemoragie profunda, provocata, extensiva, cu tendinta de oprire tardiva, doar in conditiile cresterii tensiunii locale si a compresiunii vasculare

Cum se manifesta Hemofilia

 

            Toate tipurile de hemofilie se caracterizeaza prin tendinta la hemoragie. La pacientii cu hemofilie, in lipsa unui tratament adecvat cu factorul deficitar de coagulare, hemoragia survenita poate genera o stare de gravitate extrema, amenintatoare de viata.

Anunt