Asociatia Romana de Hemofilie

ARH este singura organizatie de hemofilie din Romania, membra a Federatiei Internationale si a Consortiului European de Hemofilie

Ajută cu 2 %

ASOCIATIA ROMANA DE HEMOFILIE

Poti dona 2% din impozitul pe venit si ai satisfactia ca macar o parte din acest impozit pe 2013 va ajunge acolo unde îti doresti. Potrivit Codului Fiscal – Legea 571/2003, art. 90, alin. 2, modificata si completata prin O.U.G. nr. 138/2004, art.57, alin.4, orice salariat poate dispune statului sa orienteze 2% din impozitul pe venitul anual, catre organizatii nonguvernamentale.

Astfel, se creeaza o modalitate prin care tu poti decide felul in care sunt cheltuiti 2% din impozitul datorat pe venit, directionand aceasta suma catre o organizatie nonguvernamentala.

Practic, tu ii spui statului cum vrei sa fie cheltuita o parte din impozitul tau.

NU PLATESTI NIMIC IN PLUS!

Din impozitul pe venit pe anul 2013- pe care oricum il platesti statului – poti cere organului fiscal (doar completand formularul 230) sa dirijeze 2% din impozitul tau pentru a sponsoriza „Asociatia Romana de Hemofilie”.

CE AI DE FACUT?

  Depune formularul completat la ghiseul Administratiei Financiare de la locul de domiciliu sau trimite-l acesteia prin posta pana la 15 mai 2014.

Click aici pentru descarcarea formularului.

 

Dragi prieteni,

 

Asociatia Romana de Hemofilie (ARH) reprezinta interesele tuturor pacientilor cu hemofilie si boala vonWillebrand din tara noastra, fiind singura organizatie de pacienti din Romania recunoscuta si afiliata ca membru cu drepturi depline in cadrul Federatiei Mondiale si a Consortiului European de Hemofilie.

 

 

Dificila povara a bolii nu ne face decat sa devenim constienti ca implicarea noastra a tuturor, a pacientilor, parintilor, medicilor, sustinatorilor, impreuna cu institutiile responsabile, va aduce intr-un viitor apropiat, acces permanent la tratament si ingrijire muldidisciplinara, conducand astfel la o viata fara restrictii majore pentru bolnavii cu hemofilie.

 

Din pacate, in Romania, asistam inca la aparitia sangerarilor chinuitoare pentru cei cu hemofilie si chiar la decesul prematur a unora dintre prietenii nostri.

 

Medici dedicati, parinti, pacienti cu hemofilie, au inteles cat de important este sa devina purtatori de cuvant ai intereselor noastre de viata, de aceea, in tara noastra s-a anfiintat in anul 1992 Asociatia Romana de Hemofilie, ca urmare a stradaniei D-nei Prof. Margit Serban si a d-lui Conf. Daniel Lighezan, carora le purtam deplina recunostinta pentru efortul, energia, devotamentul si permanenta stradanie pe care o au in cresterea calitatii vietii pacientilor cu hemofilie din Romania. Asociatia Romana de Hemofilie a fost afiliata Federatiei Mondiale de Hemofilie inca din anul 1994, devenind ulterior si membru cu drepturi depline al Consortiului European de Hemofilie.

 

Dr. Margit Serban

Prof. Univ. Dr. Margit SERBAN

Presedinte de onoare

Membru fondator ARH

Dr. Daniel Lighezan

Conf. Univ. Dr. Daniel Lighezan

Membru fondator ARHRatiunea constituirii si existentei asociatiilor de pacienti din intreaga lume care sa uneasca in fiecare tara comunitatea pacientilor cu hemofilie, a fost si ramane una extrem de importanta, intrucat persoanele cu hemofilie iti cunosc cel mai bine necesitatile, putand fi cei mai buni avocati ai cauzei lor. Militarea pentru initierea si implementarea primului program de hemofilie din Romania, preocuparile pentru cresterea anuala a bugetului si repartizarea echilibrata, alcatuirea registrului national, publicarea revistei "Factor", taberele anuale de la Buzias, organizarea de conferinte si workshopuri pe teme specifice hemofiliei, materiale de educatie pentru pacienti si familiile lor, celebrarea anuala a zilei mondiale a hemofiliei, intrarea in parteneriat cu alte asociatii internationale de pacienti, sunt cateva din activitatile devenite familiare de-a lungul timpului, multumita devotamentului dovetit timp de 20 de ani cauzei noastre, a d-nei Prof. Margit Serban.

 

Scopul tratamentului in hemofilie, declarat de Federatia Internationala de Hemofilie este acela de "a minimiza starea de dizabilitate si prelungirea vietii, de a facilita atingerea unei bunastarii fizice si sociale si de a ajuta fiecare pacient sa-si atinga potentialul maxim".

 

Mentinerea sub control a sindroamelor hemoragice zilnice necesita tratament promt si suficient la aparitia primelor simptome. Acest lucru nu se poate realiza fara ajutorul venit din partea unei retele functionale pentru ingrijirea hemofiliei.

 

De aceea "niciun copil care se naste cu hemofilie nu ar trebui sa traiasca in suferinta fizica, dizabilitate sau cu perspectiva decesului timpuriu" (FIH). Prin tratament corespunzator, o persoana cu hemofilie poate avea asteptari mari de la viata, o viata cu putine restrictii.

 

Pentru indeplinirea acestui deiziderat avem nevoie de viziune, unitate si implicarea noastra a tuturor, celor care au pe buze cuvantul "hemofilie".

 

Daniel Andrei,

Presedinte ARH

Lasa comentarii

0
terms and condition.

People in this conversation

Comentarii (170)

Load Previous Comments
Anunt